Kérj árajánlatot kültéri árnyékolóra, szakértő partnereink pedig felveszik veled a kapcsolatot! ->>>

Napellenző – Szeresd még jobban a kerted, mint eddig!

Napellenző – Szeresd még jobban a kerted, mint eddig!

Mikor árnyékolásról van szó, sokak által választott megoldás a napellenző, melynek egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége!

Ezek között a termékek között találhatóak rendkívül olcsó darabok is, melyeknek a felszerelése sem egy túl időigényes feladat!

Ha úgy érzed, hogy a kertedből hiányzik az árnyékolás, de nem szeretnél túl sok időt és energiát a probléma megszüntetésére áldozni, akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy napellenző beszerzésén!

Természetesen léteznek olyan modernebb és drágább változatok is, melyek képesek a magasabb elvárásokat is teljesíteni, így bármilyen anyagi ráfordításban is gondolkodsz, megtalálod azt, ami Neked leginkább megfelelő.

A nem megfelelő árnyékolás sokat elvesz a kerted élvezhetőségéből!

Teljesen természetes reakció, ha a tűző nap elől inkább a házad biztonságába menekülsz, hiszen az erős napfény káros hatásait kár is felsorolni, azokról Te is tudsz.

De miért is kéne ilyenkor bárkinek a négy fal közé szorulnia, ha helyette a kertje kényelmét és megnyugtató varázsát is választhatná?

Ma már számtalan lehetőség adott ahhoz, hogy egy kert árnyékolása megfelelő legyen, melyek közül a napellenzők különösen közkedveltnek számítanak.

A népszerűségükben igazán nincs semmi meglepő, hiszen telepítésük gyors, olcsó és egyszerű, ugyanakkor bonyolultabb változatok is léteznek, melyek a komolyabb követelményekkel szemben is maradéktalanul helytállnak.

Mi megértjük, ha legszívesebben az egész nyarat a szabadban töltenéd

A természet mindenkire jó hatással van, és mikor az időjárás engedi, annyit kell tartózkodni a szabadban, amennyit csak lehetséges.

De mi a helyzet akkor, mikor a nap már túl erős, és az egészségünk megóvása érdekében inkább érdemesebb lenne árnyékba vonulni?

Persze, az is egy megoldás, ha visszavonulunk a házba, hogy ne érjen minket a káros napsugárzás, de biztosak vagyunk benne: ez számodra sem éppen egy ideális válasz a problémára.

Hiszen miért van valakinek egy szépen gondozott kertje, ha még csak ki sem léphet abba, mert a napsütés most éppen erősebb az átlagosnál?

Valószínűleg Te is érzed, ez így nagyon nincsen rendben, és talán érdemesebb valamilyen árnyékoló megoldást keresni.

Mi megértjük, ha legszívesebben az egész nyarat a szabadban töltenéd

Egy napellenzővel akkor is a kertedben tartózkodhatsz, ha forrón tűz a nap

Egy napellenző rendkívül gyors, gazdaságos és hatékony megoldást hoz el a számodra, így egy ilyen árnyékoló beszerzését bármilyen kert tulajdonosának érdemes megfontolnia.

A napellenző ponyva áldásos hatásának köszönhetően anélkül gyönyörködhetsz a kertedben, hogy közben a túlzóan erőteljes napfény zavarna téged.

Elkölteni egy ebédet a kertedben a családoddal egy olyan kellemes élmény, amit nem lehet elégszer átélni, márpedig ehhez egy megfelelően kiválasztott és telepített napellenző vagy más kültéri árnyékoló elengedhetetlen a nyári hónapokban.

Manuális vagy motorizált napellenzőt érdemes választani?

A manuális, kézzel állítható változatok egyértelmű előnye az olcsóság, hiszen nem szükséges semmilyen motor felszerelése hozzá.

Az ilyen típusú napellenzők esetében a ponyva vezérlése jellemzően egy forgatókarral történik, melynek a használata rendkívül könnyed és egyszerű, főleg egy kisebb méret esetében.

Alig tudunk hátrányt felhozni ennél a megoldásnál, maximum csak azt, hogy egy hirtelen beköszöntő vihar során sietve kell leengedni a ponyvát, így elkerülve a sérülést.

A motorral működő napellenzőknek akkor van leginkább értelme, ha egy nagyobb ponyváról van szó, és nem szeretnénk túlzott fizikai erőt kifejteni annak a megfelelő beállítására.

Ezek olyan elektromos motorok, melyek elvégzik helyettünk ezt a munkát, és a vezérlésük egy távirányítóval vagy egy falra szerelt kapcsolóval történik.

Akinek fontos a kényelem, annak talán érdemesebb egy ilyen lehetőségen gondolkodnia, de persze ilyenkor a szükséges anyagi ráfordítás is nagyobb lesz.

Ilyen napellenzőkről beszélhetünk a kialakítást tekintve

Csuklókaros ponyvák: Semmi akadálya annak, hogy a Te házad is bővüljön ezzel az esztétikus, de ugyanakkor praktikus elemmel. A csuklókaroknak köszönhetően pontosan úgy állíthatjuk be a ponyvákat, ahogy az nekünk tetszik, a napsugarak szögének megfelelően.

Függőleges ponyvák: Ezeknek a napellenzőknek a ponyvái lefele gördülnek, mint egyfajta roló, melyeket szintén kedvünk szerint vezérelhetünk. Kiváló megoldást jelent, ha a teraszunk elhelyezkedéséből adódóan az oldalirányból érkező napfénytől kell inkább védeni magunkat.

Okozhat-e gondot a napellenzők szerkezetében az erős szél?

Okozhat-e gondot a napellenzők szerkezetében az erős szél?

Teljesen megértjük, ha foglalkoztat ez a kérdés, hiszen a kifeszített ponyvákat nagy felületen éri a szél, ami komoly erőhatást fejthet ki a szerkezetre.

A tervezést és a kivitelezést tekintve is arra kell törekedni, hogy minél ellenállóbb legyen a napellenző az erősebb széllel szemben is, de egy bizonyos szélerősség felett már tanácsosabb behúzni.

Léteznek már olyan napellenzők is, melyek képesek automatikusan összecsukódni, mert egy érzékelő segítségével észlelik, hogy a szél ereje kezd veszélyessé válni.

Egy manuális napellenző esetében ezt az óvintézkedést nekünk kell megtennünk, de egy minimális odafigyeléssel ebből nem lesz gond.

Sikerült kiválasztani azt a napellenzőt, ami leginkább lefedi az igényeidet?

Sikerült kiválasztani azt a napellenzőt, ami leginkább lefedi az igényeidet?

Ha már van egy határozott elképzelésed arról, hogy milyen változat is tudná szolgálni jobban a céljaidat, akkor egy lépéssel már előrébb is jársz, és kivitelezőink készséggel megvalósítják, amit szeretnél, feltéve, ha nem ütközik áthidalhatatlan akadályokba.

Viszont, ha a döntés még nem született meg a részedről, és szeretnél egy körültekintő és megfontolt választást hozni, kivitelező partnereink abban is segítséget nyújtanak a számodra!

Bármelyik is vonatkozzon rád a kettő közül, a legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, ha kitöltöd az ajánlatkérő űrlapunkat, és mi azt tovább küldjük profi kivitelező partnereink egyikének!

Kérj árajánlatot kültéri árnyékolóra! Töltsd ki űrlapunkat, és megtudhatod, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre!

Árajánlatkérés

Melyik megyében tervezed a telepítést?

További cikkek napellenző témában