Kérj árajánlatot kültéri árnyékolóra, szakértő partnereink pedig felveszik veled a kapcsolatot! ->>>

Pergola – Így teheted kimagaslóvá a kerted!

Pergola – Így teheted kimagaslóvá a kerted!

Mindenki tökéletesnek látja a kerted, de Te még mindig elégedetlen vagy?

Úgy érzed, már minden virág, bokor és fűszál a helyén van, de valami mintha még mindig hiányozna?

Valószínűleg nem a pázsittal, a virágokkal vagy a bokrokkal van a baj, hanem sokkal inkább az árnyékolással és a térelválasztással.

A pergola egy olyan építmény, mely pontosan ezeknek a hiányosságoknak a kiküszöbölésére lett kitalálva, de közben még egyfajta díszítőelemként is képes funkcionálni, tehát egy ilyen szerkezetnek a telepítésével nem lőhetünk mellé, és tulajdonképpen bármilyen kertben megvan a helye.

Ez különbözteti meg a pergolát a többi kültéri árnyékolótól

A pergolák az alapvető funkciójukat tekintve nem térnek el a többi árnyékolótól, azonban a kialakítást tekintve még is illik őket megkülönböztetni.

A pergolák sajátossága az, hogy a tetőszerkezetük tervezése és kialakítása során nem törekszenek a folyamatosságra, és helyette lamellás tetőt használnak.

A formájuk általában négyszögletes, de egy megfelelő kivitelező kiválasztásával van lehetőség az ettől való eltérésre is!

Többféle anyagból is készülhetnek – például fából és műanyagból -, így nem árt alaposan mérlegelni, hogy melyik is jelent nekünk jó választást, amiben egy felkészült és lelkiismeretes kivitelező segítséget nyújthat, így ha bizonytalan lennél ebben a kérdésben, érdemes hozzájuk fordulnod.

Ez különbözteti meg a pergolát a többi kültéri árnyékolótól

Egy pergola egy kert több részére is telepíthető!

Egy pergola egy kert több részére is telepíthető!

Ha pergoláról van szó, akkor a lehetőségek szinte végtelenek!

Az az elképzelésed, hogy a kerted egy távolabbi részén helyezkedjen el a pergolád?

Esetleg jobban tetszene, ha a házadhoz lenne hozzáépítve, mint egyfajta féltető?

Egy felkészült és profi kivitelező képes bármilyen igénynek megfelelni, feltéve, ha arra alkalmas a díszkerted, szóval az elképzeléseidet jó eséllyel meg is valósíthatod!

Persze ehhez csak egy olyan kivitelező kiválasztásával lehet megteremteni a szükséges alapot, mely a szaktudásának és a tapasztalatának köszönhetően képes a gyakorlatba is átültetni a terveidet!

A mi kivitelező partnereink pontosan ilyenek!

Állítható vagy fix lamellás pergolát válasszunk?

Állítható vagy fix lamellás pergolát válasszunk?

Itt is minden kizárólag a te igényeiden múlik, melyeknek megvalósítása a profi szakembereknek nem jelenthet akadályt!

Egy fix pergola is tökéletesen képes ellátni az árnyékolási feladatokat, ha annak a tervezése kellő körültekintéssel történt, bár tény, hogy bizonyos napszakokban csak félárnyékot képes biztosítani, de ez már bőven elég lehet.

Nem is beszélve arról, milyen szépséget tud kölcsönözni egy ilyen pergola egy kertnek, ha futónövényekkel is ellátjuk, ami ilyenkor már teljes árnyékot is biztosít a számunkra, méghozzá teljesen természetes módon.

Aki azonban a modernebb megoldások híve, annak az állítható lamellákkal ellátott pergolákat ajánljuk, melyeken kedvünk szerint változtathatunk aszerint, hogy éppen milyen mértékben szeretnénk árnyékolni.

Szeretnél akkor kimenni a kertedbe, amikor csak úgy kívánod?

A pergolák egyik elsődleges funkciója az árnyékolás, melynek a fontosságát felesleges túl sokáig ragozni.

Azok a szerencsések, akik egy kertes háznak a lakói, tudják, micsoda felüdülést jelent, mikor a téli hónapok elmúltával végre lehetőség adódik a szabadidőnk kint történő eltöltésére.

Sokkal jobban esik például egy ebéd, ha azt a saját udvarunkon költhetjük el, és nem egy benti helyiségben, ahol a virágok, a fák és a pázsit helyett a falak vesznek minket körül.

Kár engedni, hogy az erős napfény elvegye tőlünk ezt a lehetőséget!

Márpedig ez csak a megfelelő árnyékolással oldható meg, és ha árnyékolásról beszélünk, akkor a pergolák igen előkelő helyet foglalnak el a megoldások között.

Gondolkoztál már azon, mennyibe kerül a kerted fenntartása?

Egy kertnek a karbantartása nem olcsó, hiszen számtalan dologról kell gondoskodni egy igazán nívós eredményhez.

Növényvédőszerek, növénytáp, locsolóvíz és magok; csak néhány példa a szükségesek közül, melyek megkövetelik az anyagi ráfordítást, ha egy makulátlan kinti környezet a célunk.

Arról nem is beszélve, hogy mennyi fáradságos fizikai munkával jár az udvarod karbantartása, hacsak nem bízod rá ezt a feladatot különböző szakemberekre, ami megint további költséget fog jelenteni a számodra.

Ennek fényében talán Neked is bosszantó lehet a tudat, ha még a fűre sem tudsz kilépni, mert a bőrödet égeti a nap, a szemedet pedig ki se tudod nyitni rendesen az erős fénytől.

A nem megfelelő árnyékolás gyakorlatilag részben semmissé teszi a befektetett munkádat és pénzedet, így talán érdemes lehet elgondolkodni annak a pótlásán, amihez egy pergola kiváló választást jelent.

Egy pergola a társasági eseményeket is feldobja!

Egy pergola a társasági eseményeket is feldobja!

Csak képzeljük el, milyen hangulatot is képes varázsolni egy pergola, például egy grillparti során!

Szeretsz sütögetni a szabadban, vagy inkább a bográcsozás a műfajod?

Bármelyiket is kedveled, egészen biztosan jobban fogod érezni magad közben, ha egy szépen kidolgozott pergola is emel az esemény élvezeti fokán!

Akár szűk családi körben, akár egy nagyobb társasággal képzelsz el egy ideális kerti partit, egy ilyen építmény csak emlékezetesebbé teheti ezeket az élményeket a számodra!

Ha szeretnéd teljesebbé tenni a kerted, akkor mi segítünk!

Az se baj, ha még nem vagy egészen biztos benne, milyen pergola is lenne a megfelelő számodra, mert a kivitelezőink segítséget nyújtanak a lehető legkedvezőbb döntés meghozásához.

A tennivalód csak annyi, hogy az ajánlatkérő űrlapunkat kitöltöd, és egy gombnyomással tovább küldöd nekünk, melyet mi eljuttatunk a Te igényeidnek leginkább megfelelő kivitelezőnek!

Kérd partnereink segítségét, akiknek a tudása kellő alapot biztosít ahhoz, hogy kerted soha nem látott magasságokba emelkedhessen!

Kérj árajánlatot kültéri árnyékolóra! Töltsd ki űrlapunkat, és megtudhatod, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre!

Árajánlatkérés

Melyik megyében tervezed a telepítést?

További cikkek pergola témában