Kérj árajánlatot kültéri árnyékolóra, szakértő partnereink pedig felveszik veled a kapcsolatot! ->>>

Sávroló – az árnyékolás egy modern és ízléses módszere

Sávroló – az árnyékolás egy modern és ízléses módszere

Zavar a házadba betűző, erőteljes déli napfény, de nem tudod, mit tehetnél ellene?

Temérdek mennyiségű időt és pénzt fordítottál egy igényes, növényekkel és virágokkal díszített kert megvalósítására, de a vakító napsugarak megnehezítik, hogy élvezhesd munkád gyümölcsét?

Vagy éppen szeretnéd pl. nappalid kényelméből is csodálni udvarod szépségét?

Kézenfekvő és egyszerű megoldásként redőnyre gondoltál, amely segíthet felvenni a harcot a napfény ellen?

Nem teljesen elvetendő ötlet a redőny, azonban a kerted egyébként kápráztató látványát nem élvezhetnéd maradéktalanul általa: napsütés esetén ugyanis ugyanúgy teljesen le kéne engedned, így bentről voltaképpen semmit nem látnál a napfényben úszó kert pompájából.

Mi az akkor, ami hatékony segítség lehetne?

A legbiztosabb megoldás talán valamiféle 22. századbeli űrtechnológia lenne, amit szemhéjunk mozgatásával kedvünkre irányíthatnánk, és úgy sötétítene – akár egy napszemüveg –, hogy közben kertünk minden szeglete látható maradna számunkra.

Mivel sajnos ez a „találmány” még nem elérhető – sem a boltokban, sem pedig a valóságban –így kénytelenek vagyunk földhöz ragadottabb módszerekkel beérni: választhatjuk például a sávrolót, amely bármilyen típusú nyílászáróra alkalmazható.

A sávroló tulajdonképpen egy multifunkcionális árnyékolási technika, ahol a sávok váltakozását kiaknázva mi magunk szabályozhatjuk, hogy a fényáteresztő, vagy pedig az árnyékoló-sötétítő pozícióra van-e éppen szükségünk a napfény ellen.

Az imént leírt működési elv miatt zebrarolónak is szokták nevezni ezt a rendkívül hasznos vívmányt, amelynek segítségével a fényzáró-, illetve a fényáteresztő függöny is kiválthatóvá válik.

Ez már majdnem úgy hangzik, mint az említett, jövőbeli találmány.

Lássuk tehát, hogy működik ez a látszólag összetett szerkezet a valóságban!

A sávrolók mechanizmusa és felépítése

A zebraroló egyik különlegessége, hogy két anyaga (ez lehet árnyékoló, vagy fényzáró) egymás mögött helyezkedik el: mozgatás során a két anyag – értelemszerűen – távolabb kerül egymástól, így pedig voltaképpen az elhelyezkedésük határozza meg, hogy éppen sötétítő, vagy fényáteresztő szerepet töltenek-e be.

A redőnyökhöz hasonlóan a sávrolók is igény szerint teljesen felhúzhatók.

Mozgathatjuk őket egyszerű gyöngylánccal, vagy akár motoros eljárással is.

A sávrolók mechanizmusa és felépítése

Utóbbi különösen azok számára lehet nagyon vonzó, akik egyrészt nyitottak a modern újításokra, másrészt pedig előnyben részesítik a kényelmes megoldásokat: ha ugyanis, az egyszerű, fali kapcsoló helyett a távirányítós opciót választjuk, akkor egyszerre akár több szerkezetet is működésre bírhatunk anélkül, hogy egy lépést is tennénk.

Az is teljesen a Te szabad döntésed, hogy milyen szerkezetű zebraroló mellett teszed le a voksod: ez lehet tok nélküli, vagy tokozott.

Hogyha különösen érzékeny vagy a higiéniára, akkor érdemes a tokozott verziót beszerezni: az alumíniumból készült tokszerkezet ugyanis megóvja a textilt az esetleges piszkolódástól (felhúzott állapotban), ráadásul esztétikailag is kellemes látványt nyújt.

Kényelem és helytakarékosság

Mivel a sávrolót elsősorban olyan helyiségek sötétítésére találták ki, ahol a nyílászárók körül nem sok hely áll rendelkezésre, így tulajdonképpen bárhová applikálható ez a rolófajta: irodába, üzletbe, lakásba, továbbá a már említett kertes házba is.

Gondolj csak bele, hogy mennyivel kellemetlenebb volna egy terebélyes függönnyel bíbelődni, mint pl. egy távvezérlésű zebrarolóval dűlőre jutni: előbbivel a napfény szeszélyeitől függően össze-vissza szaladozhatnánk a vágyott sötétség elérése érdekében, míg utóbbival csupán annyi dolgunk volna, mintha csatornát váltogatnánk a TV-n.

Kényelem és helytakarékosság

Arról nem is beszélve, hogy mennyire képes öltöztetni otthonunkat: egy stílusosan kiválasztott színes, csíkos, vagy bármilyen mintás rolóval lehetőség adódik úgy orvosolni az árnyékolás problémáját, hogy közben még ízlésesebbé és színvonalasabbá varázsoljuk házunkat.

Ez valószínűleg örömmel tölt el, hiszen a stílus és a kényelem minden önmagára igényes ember számára fontos szempontnak számít.

Védelem a fénytől – szemünk épségéért

Talán éppen a lényeget felejtettem ki: volt már szó praktikusságról, a komfortérzet jelentőségéről, esztétikai megjelenésről, illetve a sávrolók tulajdonképpeni működéséről.

Már csak az maradt ki, hogy elsősorban miért van szükség minél hatékonyabb sötétítésre.

Bár a hosszú téli hónapok szürkesége után másra sem vágyunk jobban, mint a madárcsicsergéssel fűszerezett, verőfényes, tavaszi időre, mégis tanácsos kissé óvatosnak maradnunk, hacsak nem szeretnénk kellemetlen tünetekkel kezdeni a „jó időt”.

Védelem a fénytől – szemünk épségéért

Sokan kimondottan szeretik, hogyha csak úgy árad be a napfény az otthonukba: ezért nem is használnak semmiféle árnyékoló eszközt a lakásban.

Ez a romantikusnak nevezhető hozzáállás azonban korántsem kifizetődő: komoly egészségügyi problémákat idézhetünk elő magunknak, hogyha a szemünk huzamos ideig, mindenféle védelem nélkül, ki van téve UV-sugárzásnak.

Ilyen negatív következmény lehet például a szemszárazság, a fokozatos látás-romlás, valamint a különféle, kóros elváltozások megjelenése a szem felületén.

Hogyha egyiket sem találod túlzottan vonzónak, akkor érdemes függönnyel, redőnnyel, vagy a részletesen bemutatott sávrolóval felszerelni otthonodat.

Sötétítés egy szempillantás alatt

Sötétítés egy szempillantás alatt

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet ez az árnyékolási technika, akkor nincs más dolgod, mint kitölteni ajánlatkérő űrlapunkat!

Véletlenül sem kell megijedned: ez mindössze pár percet fog igénybe venni tőled.

Ezek után pedig már voltaképpen semmi mást nem kell tenned, és rövid időn belül kapcsolatba lép veled legprofibb és legmegbízhatóbb kivitelező partnereink egyike, aki felméri az igényeidet és az otthonod, irodád adottságait, ezt követően pedig hamarosan hozzá is lát az általad megálmodott sávroló felszereléséhez.

Képzeld csak el, hogy milyen jól fogod magad érezni, hogyha nem kell többet bajlódnod sem a függönnyel, sem pedig a napfény vakító erejével, és kerted szépségét akár még a dél körüli órákban is önfeledten élvezheted!

Ne hezitálj hát ajánlatot kérni, hiszen az esztétika mellett, mint említettük az egészséged kérdése is nagyon fontos!

Csináltass sávrolót partnerünkkel; indítsd el a folyamatot már ma!

Kérj árajánlatot kültéri árnyékolóra! Töltsd ki űrlapunkat, és megtudhatod, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre!

Árajánlatkérés

Melyik megyében tervezed a telepítést?

További cikkek sávroló témában